Kastamonu Siyez Unu 5'li 1 Kg
726,98 TL
Üreticisinden Kapınıza Hemen Teslim
Geleneksel Sağlıklı Üretim
Taze ve Sağlıklı Ürünler
On binlerce yıl önce ekilen en eski atalık tahıllardan olan Siyez Buğdayı, sıkı kavuzlu yapısı nedeniyle genetiğini koruyarak günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Olumsuz iklim koşullarına, hastalıklara ve zararlı haşerelere karşı güçlü yapısıyla ayakta durmayı başardığı için zengin besin değerlerini her daim korumuştur. Siyez buğdayını modern tahıllardan farklı kılan en büyük özellik ise karotenoid ve protein içeriği bakımından zengin olmasıdır. Üstelik modern buğdaya göre %50 daha az glüten içeren Siyez Buğdayı, içeriğindeki glütenin mutasyona uğramaması nedeniyle bağırsakları yormayan kısa glüten zincirlerine sahiptir. Siyez Unu da siyez buğdayı gibi oldukça sağlıklı bir gıdadır.
Siyez unu, içerdiği lifler sayesinde hazmı rahatlatarak bağırsak florasını yormaz. Karbonhidrat oranı düşüktür ve kilo vermeye yardımcı bir besindir. Çünkü sindirimi düzenlediği için kontrollü ve sağlıklı bir kilo kaybı sağlar, obezite riskini düşürür. Şeker dengesizliğine bağlı kalp hastalıkları, kanser çeşitleri ya da felç gibi hastalıkları engelleyici bir rol üstlenen siyez unu, zengin fenolik asit kaynağı sayesinde hücre yapılandırılmasında görev alır. Lutein, beta karoten, zeaksantin gibi göz sağlığını koruyan karotenoidlerin siyez ununda bol miktarda bulunması siyezin göz sağlığı üzerindeki desteğini de açıkça dile getirmektedir.
Malzemeler:
500 Gram Kastamonu Siyez Unu
350 Gram Ilık İçme Suyu
100 Gram Siyez Evi Ekşi Hamur Mayası
8 Gram Çankırı Kaya Tuzu
Siyez Ekmeği Yapılışı:
-Oda sıcaklığındaki 350 gram içme suyunun içine önceden beslediğiniz 100 gramlık ekşi mayayı çözdürün.
-Karışımın içine 500 gram siyez ununu ve 8 gram kaya tuzunu ekleyerek pütürsüz olana kadar iyice karıştırın.
-Pişireceğiniz kaba (Kapaklı Ekmek Pişirme Tavası | Siyez Evi) hamuru alalım, üzerini streç film yada kapak ile kapatalım. 1 saat oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına alalım.
-Hazırladığınız ekmek hamurunu 24 ila 48 saat fermente olması için buzdolabında bırakalım.
-24-48 saatin sonunda soğukta yavaş yavaş mayalanan ekmek hamurunu oda sıcaklığına alıp ilk halinin iki katı olacak şekilde yaklaşık 1 saat kadar bekletin. Bu arada fırınınızı da 220 derecede ısıtın
-Kızgın fırına ekmeğinizi atıp 35 ila 50 dakika arasında fırının durumuna göre ekmeğimizi pişirelim.
-Pişirdiğiniz ekmeği hemen kalıbı ters çevirerek kalıptan çıkaralım. 2 ila 4 saat arasında alt kısmı hava alacak şekilde dinlenmeye bırakalım.
-Ekmeğiniz yaklaşık 18 dilim olacak tır; 1 dilimi tahmini 59 gramdır.
-Besin değerleri;
114,5 kalori
23,4 Karbonhidrat
3,8 Protein
1,59 Diyet Lifi
0,64 Yağ
0,018 Tuz
0,012 Toplam Şeker